Geschiedenis

In 1998 is Embee & Schoenmakers ontstaan als een bedrijf wat voornamelijk industrieel technische service en onderhoud verleend aan productie bedrijven.

In 2004 werd ons pand op industrieterrein Weststad te klein en zijn wij naar onze huidige locatie op industrieterrein Vijf Eiken verhuist 

Ter uitbreiding van de markt en ons productenprogramma heeft Embee & Schoenmakers eind 2010 Cotron uit Sliedrecht overgenomen. Cotron is al sinds vele jaren bekend op het gebied van engineering en levering van hoogwaardige en betrouwbare productie-apparatuur en automatisering. Cotron levert onder andere interne transportsystemen en geavanceerde vul- en verpakkingsmachines.

De integratie met Cotron begin 2011 is bovendien zeer succesvol verlopen en heeft inmiddels een aantal interessante projecten en onderhoudscontracten opgeleverd. Het bovenstaande heeft ertoe geleid dat wij sinds 2010 officieel integrator zijn van FANUC robots.

Begin 2012 zijn wij met WBT Speciaalmachines gestart welke is gespecialiseerd in het ontwikkelen van klantgerichte speciaal machines.

Ook hebben wij in 2012 Dekker Machines en Service uit Barendrecht overgenemen, dit bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop en service van wapeningsmachines of in de volksmond ook wel betonijzer bewerkingsmachines genoemd.

In 2018 is Alumach ontstaan samen met ABCD Machinery Service Benelux.

Kortom, door de verder toenemende vraag naar uitbesteed onderhoud en speciaalmachines zijn we een sterk groeiend technisch bedrijf met veelzijdige mogelijkheden.

Klaar voor de toekomst en voor al onze klanten.