Geschiedenis

In 1998 is Embee & Schoenmakers ontstaan als een bedrijf wat voornamelijk industrieel technische service en onderhoud verleend aan productie bedrijven.

Ter uitbreiding van de markt en ons productenprogramma heeft Embee & Schoenmakers eind 2010 Cotron uit Sliedrecht overgenomen. Cotron is al sinds vele jaren bekend op het gebied van engineering en levering van hoogwaardige en betrouwbare productie-apparatuur en automatisering. Cotron levert onder andere interne transportsystemen en geavanceerde vul- en verpakkingsmachines.

De integratie met Cotron begin 2010 is zeer succesvol verlopen en heeft inmiddels een aantal interessante projecten en onderhoudscontracten opgeleverd. Het bovenstaande heeft ertoe geleid dat wij sinds 2010 officieel integrator zijn van FANUC robots.

In 2018 is Alumach ontstaan samen met ABCD Machinery Service Benelux.

In 2020  zijn wij  gestart met het samen voegen van diverse activiteiten onder de naam West Brabant Techniek, De naam Cotron  als ook de naam Alumach Machines en Service is zelfstandig gebleven.

Daarnaast hebben wij binnen West Brabant Techniek sterk gereorganiseerd en zijn we terug gegaan naar onze kern activiteit, Machine automatisering, industriële technische service en het geven van Technisch advies.

We zijn ons meer gaan specialiseren en samen gaan werken met diverse bedrijven met hun eigen specialisatie zodat we samen een breed scala aan technische diensten kunnen verlenen.

Kortom, door de verder toenemende vraag naar technische kennis, industriële automatisering, dashboards met machine data en uitbesteed onderhoud  zijn we een nieuwe weg ingeslagen en samen zijn we een sterk technisch bedrijf met veelzijdige mogelijkheden.

Klaar voor de toekomst en voor al onze klanten.